I
Behold that Star / arr. Cees Brugman (brassband met koor SATB ad lib.)
Commemorate / muziek Gerard den Dekker - tekst Karin den Dekker (brassband en spreekstem)
Coronation March / Giacomo Meyerbeer / arr. Willy Hautvast
Händel for Band
/ Georg Friedrich Händel / arr. Willy Hautvast
Kolo / Paul Dzon
Missa Amicitiae / Co Vriend (brassband en koor SATB)
Notre Dame / Kees Schoonenbeek
Nuestra Lengua / Rolf Hoogenberg
Three Balcan Pieces / Paul Dzon
Time Machine / Kees Schoonenbeek
Voyager / Andreas van Zoelen
White Heat / Dirk van der Niet


Commemorate / muziek Gerard den Dekker - tekst Karin den Dekker (brassband en spreekstem) I
brassband

Met ondertitel: 3/4 eeuw - Herdenken en Vieren - Vrijheid!. Het verlangen naar vrijheid wordt naast de muziek tot klinken gebracht door een spreekstem. Zeer geschikt voor onder meer de dodenherdenking op 4 mei.


Niv. B

Tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (22.B588)
TTT
White Heat / Dirk van der NietI
geluidsvoorbeeldfanfare

De wereld van kinderen van nu wordt mede bepaald door sexueel getinte videoclips en gewelddadige  computergames. In dit werk botsen moraliteit (fragmenten van een koraalmelodie), met korte vinnige  motieven (videoclips en computerspellen). Dragen de invloeden van deze clips en spellen niet bij aan  het ontstaan van een volkomen verwrongen wereldbeeld? Het middendeel drukt een tijd van bezinning uit. (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert LenteWind 2006 door fanfare "Nooit Gedacht" Almkerk o.l.v. Dirk van der Niet)

Niv. D

tijdsduur: ± 8.30 min. Prijs: € 105,- bestelnummer: (09.B415)
TTT
Kolo / Paul DzonI
Partituur en geluidsopname

Na de rustige inleiding, Andante Lamentoso, volgt spetterend vuurwerk in de vorm van het Con Fuoco. Heerlijke speelmuziek in Balcan stijl voor de orkesten van de midden afdelingen!
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. C

tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 95,- bestelnummer: (08.B371)
TTT
Voyager / Andreas van Zoelen / arr. William Markwell I
geluidsvoorbeeldpartituur

Dit werk werd gecomponeerd t.g.v. het 'Zomerproject Oostzaan 2005' met als thema:  'Een muzikale zoektocht in de ruimte'. Bij dit project werd stil gestaan bij de dood van de 17-jarige Chad Duff  die lid was van de Indian Lake High School Concert Band, USA. Na de dood van Chad heeft deze Band ter  nagedachtenis een compositie opdracht aan de bekende Amerikaanse componist Larry Daehn verleent.  Dit werk, met de titel "Farewell, Dear Voyager" vormde het uitgangspunt van het Oostzaan project 2005:  een aantal vrienden van Chad nemen geen genoegen met het feit dat hun vriend dood is en praten daar  heel veel over; "zijn ziel zal toch wel ergens zijn, daar boven tussen de sterren" en ze besluiten op zoek  te gaan. Met hulp van Chad's vader die een hoge functie bij de NASA heeft, krijgen ze toestemming en  medewerking voor hun ruimtelijke zoektocht. Het eerste deel van de compositie Voyager verklankt het  vertrek van de capsule van Cape Canaveral. De ingenieus opgebouwde slagwerkpartijen vormen de 'motor'  voor de lancering, later bijgestaan door het koper. Het tweede deel is de muzikale beschrijving van de  'ontmoeting' tussen Chad en zijn vrienden. De vrienden zijn heel blij dat ze contact gemaakt hebben en keren  opgelucht naar de aarde terug (deel 3, het feestelijke slot). De live-registratie van het slotconcert kan bij de uitgeverij  aangevraagd kan worden.

Niv. D 

tijdsduur: ± 8 min. Prijs: € 105,- bestelnummer: (05.B267)
TTT
Händel for Band / Georg Friedrich Händel / arr. Willy Hautvast I
harmonie

Deze bewerking bevat drie instrumentale stukken uit minder bekende werken van Georg Friedrich Händel,  samengevoegd tot een contrasterende orkestsuite. Een statige, opgewekte mars Alla Marcia,wordt gevolgd  door een indrukmakend, ingetogen klaaglied Lamento. De suite wordt afgesloten met een feestelijk Menuetto. De delen kunnen ook afzonderlijk gespeeld worden.

Niv. C  

tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 105,- bestelnummer: (05.B252)
TTT
Notre Dame / Kees SchoonenbeekI
geluidsvoorbeeldpartituur

Rond 1200 werd de Notre Dame in Parijs gebouwd. Rond deze belangrijke kerk ontwikkelde zich een bloeiend muzikaal klimaat, waarin Leoninus en Perotinus een belangrijke positie innamen. Een belangrijk kenmerk van  hun muziek is het gebruik van kwint en oktaaf parallellen. Kees Schoonenbeek creëerde een soort middeleeuwse  fantasie, waarbij hij gebruik maakte van werken van beide componisten met dezelfde titel, Haec Dies (dit is de dag)  in combinatie met l' Homme armé' (anoniem) dat van iets latere tijd is. (geluidsfragmenten: Lentewind 2005 / Regionaal Concert Orkest Wilskracht Amersfoort o.l.v. Jos van der Sijde)

Niv. D/E 

tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 203,- bestelnummer: (05.B240)
TTT
Time Machine / Kees Schoonenbeek (variabele zetting – geplaatst in Groot Repertorium - 5e Divisie BB)  I
geluidsvoorbeeldpartituur

In vijf afzonderlijke deeltjes Middle Ages - Renaissance, Baroque, Classics from Vienna, Romantic Choral en The present Time voert Kees Schoonenbeek het orkest op een educatieve en onderhoudende wijze door de muziekgeschiedenis. Electronisch geluidsvoorbeeld.
10-stemmige variabele zetting met pauken en twee percussie partijen

Niv. C 

tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 105,- bestelnummer: (04.J199)
TTT
Coronation March / Giacomo Meyerbeer / arr. Willy Hautvast   I
partituur

Deze mars stamt uit de opera Le prophète, gecomponeerd in 1849. Karakteristiek voor deze mars  is de triool op de eerste tel, voor een mars een ongewoon begin.

Niv. C/D 

tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 85,- bestelnummer: (03.B173)
TTT
Three Balcan Pieces / Paul Dzon (variabele zetting – geplaatst in Groot Repertorium - 4e Divisie BB)   I
geluidsvoorbeeldpartituur

Een driedelige compositie in Oost-Europese stijl met veel afwisseling en bravoure. Het eerste deel Gugu is zeer ritmisch met een grote diversiteit in de accentvoering.  Het tweede deel Vedea is een Andante in 7/8 maat, terwijl het derde deel Satu Mare weer een strak Allegro met veel afwisseling in de partijen is. Het werk is een goede leerschool op het gebied van ritme, articulatie en onregelmatige maatsoorten en biedt bovendien veel speelplezier.
5-stemmige variabele zetting met twee percussie partijen

Niv. C 

tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 95,- bestelnummer: (03.J145)
TTT
Nuestra Lengua / Rolf HoogenbergI
partituur

"Nuestra Lengua" (Spaans voor 'onze taal') is een driedelige compositie in 'Latin Style' voor  fanfare. De titel duidt op het feit dat de taal der muziek over de hele wereld gesproken en  begrepen wordt. Het ruim zeven minuten durende stuk is uitermate geschikt om samen met  een djembé groep te spelen, een combinatie die bijna nooit voorkomt. Laat uw gedachten  wegdromen naar bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaans feest en kom tot de ontdekking dat met  muziek meer te zeggen is dan met woorden……….

Niv. D 

tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 125,- bestelnummer: (05.B124)
TTT
Behold that Star / arr. Cees Brugman (brassband met koor SATB ad lib.) (I
partituur

Een "traditional" met het karakter van een negro-spiritual voor fanfare met gemengd koor (SATB) ad lib.

Niv. B 

tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 105,- bestelnummer: (00.B62) incl. koorset 20x
TTT
Missa Amicitiae / Co Vriend (brassband en koor SATB) I
partituur

Een vierdelige, in het Latijn gezongen mis voor orkest (symfonie orkest, harmonie, fanfare of brassband) en gemengd koor. De mis is in diverse zettingen reeds uitgevoerd in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland  en mag daarom met recht “Mis voor Vrienden” genoemd worden. De delen zijn: Kyrie, Gloria, Sanctus/Benedictus en Agnus Dei. N.B.: inclusief 20 koorstemmen en orgelpartituur.

Niv. C/D 

tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 216,-
bestelnummer: (99.B46) SATB + brassband
TTT